Hverdagsfilosofi.dk

Tanker fra hverdagen!

Totalt uinteressant hvad kendte og kongelige foretager sig - hverdagens helte er sundhedspersonale og relevante fagfolk!

Hvad er årsagen til at vi i stadig stigende grad har brug for at følge andres liv og bruge vores tid på deres gøren og laden? Og hvad er årsagen til at andre vælger at dele deres gøren og laden med øvrige?

Vi søger rollemodeller og søger væk fra vores eget liv, de søger at få fokus ikke mindst for at skabe opmærksomhed som i sidste ende handler om selvtilfredshed og succes for egen vinding oveni, at de sociale medier skaber dette behov!

Imidlertid må vi konstatere, at vi træder ud af vores egen væsenskerne og ind som betragter af andres liv, hvormed vi forsømmer vort eget liv.

Hvorfor vælge at følge med på sociale medier i absolut non relative forbindelser for at være vidne til deres liv? Hvad søger vi? Hvilken tilfredsstillelse søger såkaldte følgere at opnå ved til stadighed at være med ved sidelinjen til andres liv?

Umiddelbart skulle man mene, at vi efterfulgt verdens situation må komme til en erkendelse af, at for mange gælder, at vi er kommet tættere på mere eksistentielle værdier.

Derfor kan det også undre, at der stadig må være et publikum for nyheder om kendte og kongelige, som er totalt uvedkommende sat i relief til, hvad vi har måtte gennemleve i den seneste tid.

Såfremt der skulle være et behov for at fremhæve personer i vor verden i dag, bør eller kunne det være langt mere relevant at beskrive de mennesker, som har båret os igennem denne tid i form af sundhedspersonale, frivillige og eksperter på området.

Det virker “fattigt” og ubegribeligt, at mange stadig har et behov for denne totalt betydningsløse form for nyheder!

Vi er alle filosofiske!

 

Vi tænker alle - mere eller mindre - over de ting som vi støder på i vores liv.

Vores tanker styrer vores adfærd og giver dermed udtryk for den person du er og det indtryk, du både får og giver din omverden.

 Hverdagsfilosofi.dk kommer med eksempler på hvordan tankeadfærd i et filosofisk perspektiv kan være afgørende for, hvordan du betragter livet som en del af denne verden.

 Du kan reflektere og undre dig over dette ved at læse nærmere på:

 Hverdagstanker: De tanker vi alle fra tid til anden kan støde på i denne tids hverdag og med en lang række paradokser, vi ofte står overfor.

 Eksistens: Tekster om menneskets eksistensvilkår og måder at leve på.

  Livsprincipper : fokus på nogle af de værdier, vi som mennesker kan forholde os til, og som samlet kan være med til at danne grundlag for vores tilværelse.

 

Refleksion: Tanker i ord om livet på godt og ondt!

 Filosofi: Gennemgang af udvalgte primære filosoffer gennem tiderne, som grundlag til evt etablering af en personlig livsfilosofi eller blot som inspiration til livet iøvrigt.

 Bøger: Information om indhold og udgivelsesdatoer for relevante bøger skrevet af undertegn. 


Målet er:

At du reflekterer over disse tekster ,

At du muligvis tænker tanken til ende,

At du tænker andre tanker eller

At du måske ser livet fra en helt ny vinkel.

Se også permentor.dk 

 Mange hilsner 

 

Charlotte Adserballe Dahl