Hverdagsfilosofi.dk

Tanker fra hverdagen!

Hvem har ansvaret for vores mentale sundhed?

LÆS HVERDAGSTANKER

Hvor finder vi visdom?

LÆS HVERDAGSTANKER


Galskabslitteratur! Når galskab, originalitet og kreativitet mødes i teksten!

LÆS EKSISTENS

Min datter skal ikke dømme mig!

LÆS HVERDAGSTANKER

Hvorfor....?

LÆS HVERDAGSTANKER


Tid er livets råstof!

Hvad er dine tanker om tid og hvordan ser du på tiden!

LÆS REFLEKSION

NOVELLE - En ny undergruppe, som primært er tekster med udgangspunkt i filosofi samt eksistentielle emner i øvrigt!

Læs "Livet er absurd" Den danner grundlag og tanker bag min næste titel “Kunsten at være et engageret menneske”, som følger efter “Kunsten at være et sårbart menneske” - begge titler udkommer i 2023.

“Det kan ikke lade sig gøre”

LÆS HVERDAGSTANKER

 

"Mød alle med venlighed - du ved ikke, hvad de kæmper med!"

Fremgang kan skabe tilbagegang!

Det er egentlig et paradoks, at vi lever i en tid, hvor menneskets formåen i forbindelse med teknologi ingen ende vil tage. Vi tilretter , udvikler og tilpasser os teknologiske tiltag, som skal løse menneskets umiddelbare behov. Der er med andre ord ingen grænser for, hvad vi formår at løse af teknologisk vej.

LÆS HVERDAGSTANKER

Sol- og sommerstress!

Umiddelbart skulle man mene, at det er dejligt med sommer, sol og lange dage.

Den tid på året, som de fleste går og lader op til og venter fortrøstningsfuldt på - når vi kan varme os i solen, være udenfor, spise gode råvarer og bare slappe af.

Men det er gået hen og blevet noget af en stresset årstid for mange, og især blandt de unge.

Bekymringer og usikkerhed omkring den uperfekte krop, som ikke kan vises i en bikini, det høje niveau for aktiviteter, som det fordrer samt den manglende såkaldte "perfekte" livsstil, som mange på de sociale medier bliver præsenteret for -  skaber en konstant grad af stress hos rigtig mange unge mennesker.

Det er jo ganske absurd, at de unge er nødsagedet til at tænke i de baner, i stedet for at kunne slappe af for enten arbejde eller studier og bare nyde livet - og være sammen med dem de gider!

Den store synder i denne sammenhæng er, endnu en gang, de sociale medier. Og i virkeligheden er det et paradoks.

For behovet for at lægge de såkaldte "perfekte" feriebilleder ud på de sociale medier, med giganstiske morgenmadsbuffeter, feriebilleder med sunde og solbrændte børn på feriedistinationen samt overdådig luksus i alle sammenhænge er uovertruffen.

Og i virkeligheden kan man spørge, hvad skyldes  dette behov for at "performe" på medierne i en sådan grad? Dybest set handler det om usikkerhed!

Det bunder ganske enkelt i en generel usikkerhed -  usikkerhed for sin egen situation, sin egen person, sit eget liv,  og dermed skabte behov for at blive "bekræftet" via denne form for indlæg.

For hvem kan iøvrigt have en dybere interesse i, hvad disse mennesker har fået til morgenmad?

Ikke desto mindre kan det skabe en ensomhedsfølelse hos nogle af modtagerne, som eventuelt sidder i en mørk skodlejlighed i Nordvest uden økonomi til at komme under sydlige himmelstrøg i indeværende år. De bliver misundelige, triste og føler stress, sålænge de ikke kan leve op til disse idylliske scener fra et ofte kunstigt liv. 

Vi lever i en illusion og vi skaber den selv - i stedet for bare at nyde livet, naturen, solen, sommeren og blæse på, hvad andre foretager sig!

God sommer!

Læs boganmeldelsen på

"Kom vellykket igennem din depression"

SE BØGER

 

"Tilliden er en grundpille i det danske samfund"

-  er en overskrift i dagens udgave af Kristeligt Dagblad!

Artiklen handler primært om skyderiet i Fields, men det vækker en tanke om tilliden blandt danskerne i både stort og småt.

For som en tradition, har danskerne altid vist tillid til hinanden - blot et håndtryk kan for mange danskere være udtryk for, at en aftale er indgået. Til forskel  for vores broderland Sverige, hvor alt ofte skal nedfældes på papir, før der er en aftale på plads.

Tilliden bliver således sat på en prøve og det sker både i stort og småt.

For et par år siden talte jeg med en bondemand, som havde en bod ved vejen et stykke uden for Ebeltoft by.

Her solgte han grøntsager, frugt og et udvalg af hjemsløjd, som ham og hans kone hyggede sig med at lave.

Jeg kunne kun betale med mobilpay, hvilket jo er smart nok, men den primære årsag fortalte han, skyldtes, at hans pengekasse adskellige gange var blevet stjålet af forbipasserende. Og ikke nok med det, han planlagde at lukke "butikken" efter halvtreds år, for ofte skete det, at alt i boden også var blevet stjålet!

Det er et lille stykke kulturhistorie, som normalt kendetegner det danske samfund og bygger på tillid, men som nu er blevet brudt! 

Så er den her…

”Kom vellykket igennem din depression”

-bogen som giver dig gode råd i forbindelse med en depression.

Og til forskel for andre typer bøger, er dette ikke en bog, som nødvendigvis er “nice to have”, men i langt højere grad “ need to have”.

Ikke desto mindre kan den være særdeles anvendelig, såfremt du mangler de sidste gode råd og erfaringer for, dels at komme igennem din depression, men også et langt stykke af vejen forhindre, at du får flere depressioner i fremtiden.

Du kan vælge at betragte en depression som en tilstand, som du hurtigst muligt ønsker at flygte fra, for at komme videre og glemme alt om denne periode i dit liv. Og dette med fare for at du får flere fremtidige depressioner.

Eller du kan vælge at betragte din depression som en påmindelse fra dit sind, som giver dig besked om at passe på dig selv, at skrue ned og give dig selv den nødvendige tid for hvile og ro til at komme videre med mere overskud og motivation på livet.

Bogen indeholder gode råd i forbindelse med en depression - både før, under og efter depressionen - samt beskriver et eksempel for udviklingen af en depression.

Pårørende kan også få stor gavn af at læse denne bog, da dels et specifikt kapitel henvender sig til dem, samtidigt med at en større indsigt i tanker omkring en depression kan hjælpe den enkelte i støtten til et depressivt menneske.

Lån den på biblioteket, køb den hos din boghandler eller bestil den på Forlaget Mellemgaard.

Antal sider : 225

Pris : Kr 219,95

Ensomhed

Vi lever i en tid, hvor det er vigtigt at blive set og hørt, hvor det er afgørende at være "på" og hvor vi som aldrig før indgår i sociale fællesskaber - både elektronisk og fysisk. Vores behov for at blive bekræftet i dette er parallelt med vores hits på de sociale medier. Men hvad sker der, når mobilen bliver tavs, kalenderen bliver tom og vi mere eller mindre føler, at vi er lukket ude! 

Læs artikelserien i denne uge om ensomhed. Fænomenet bliver beskrevet fra flere vinkler og forslag til at komme denne til livs følger også undervejs.

LÆS EKSISTENS


LÆS OGSÅ PERMENTOR.DK :

 

Vi er alle filosofiske!

Vi tænker alle - mere eller mindre - over de ting som vi støder på i vores liv.

Vores tanker styrer vores adfærd og giver dermed udtryk for den person du er og det indtryk, du både får og giver din omverden.

Hverdagsfilosofi.dk kommer med eksempler på hvordan tankeadfærd i et filosofisk perspektiv kan være afgørende for, hvordan du betragter  livet  I denne verden.

Du kan reflektere og undre dig over dette ved at læse nærmere på:

Hverdagstanker:

De tanker vi alle fra tid til anden kan støde på i denne tids hverdag og med en lang række paradokser, vi ofte står overfor.

Eksistens:

Tekster om menneskets eksistensvilkår og måder at leve på.

Livsprincipper :

Fokus på nogle af de værdier, vi som mennesker kan forholde os til, og som samlet kan være med til at danne grundlag for vores tilværelse.

Refleksion:

Tanker i ord om livet på godt og ondt!

Filosofi:

Gennemgang af udvalgte primære filosoffer gennem tiderne, som grundlag til evt etablering af en personlig livsfilosofi eller blot som inspiration til livet iøvrigt.

Bøger:

Information om indhold og udgivelsesdatoer for relevante bøger skrevet af undertegn.

Citater:

Få ord kan ofte erstatte lange tekster - lad dig inspirere og motivere i hverdagen over skrevne citater. 

Filosofisk fitness:

Sundhed i krop, sind og sjæl. Forslag og information om, hvordan du skaber balance og harmoni fysisk, mentalt samt åndeligt. Det er abstrakt, hvorfor vi træner filosofien og gør den fit!

Målet er:

At du reflekterer over disse tekster

At du muligvis tænker tanken til ende

At du tænker andre tanker eller

At du måske ser livet fra en helt ny vinkel.

Se også permentor.dk

Bedste hilsner

Charlotte Adserballe Dahl